Uncategorized

ISDN stopt per 01-04-2020

Twee jaar geleden maakte KPN bekend dat per 1 september 2019 een eind komt aan de ISDN-dienstverlening. Hieronder vallen ISDN1 en 2, zowel enkelvoudig als meervoudig, en meervoudige PSTN. Inmiddels is het zover. Is het hoog tijd om over te stappen naar VoIP !?

Alles stappen nog een keer op een rij

Onderstaand vindt u de stappen van KPN nog even op een rijtje;

1. Per 1 september 2019: End of Service (EoS)
Per 1 september 2019 eindigt de dienstverlening rondom ISDN1-, ISDN2- en PSTN MV-aansluitingen. Dit betekent dat er geen actief onderhoud, geen monitoring, geen support en geen service level meer van toepassing is op bovenstaande aansluitingen. Tot 1 april 2020 blijft de dienst actief op basis van best effort.

2. Per 1 april 2020: End of Life (EoL)
De definitieve einddatum van ISDN is verplaatst naar 1 april 2020. Dan vindt de EoL plaats van alle ISDN1-, ISDN2- en PSTN MV-aansluitingen en worden de diensten automatisch opgeheven. De klant is dan niet meer bereikbaar via de aansluitingen.

3. Vóór 31 maart 2020: nummers uitporteren
Het uitporteren van nummers moet vóór 31 maart 2020 gebeuren. Anders worden deze nummers gekoppeld aan de opgeheven lijnen. KPN houdt deze nummers vanaf 1 april 2020 gedurende 6 maanden in quarantaine. Deze zijn dan niet meer beschikbaar voor klanten. De klant raakt zijn huidige nummers 6 maanden kwijt.

4. Per 1 oktober 2021: uitfasering ISDN 10/20/30
De datum van uitfasering van ISDN10, -20 en -30 blijft ongewijzigd en zal plaatsvinden per 1 oktober 2021.

Tijd voor actie!

Ondanks dat de lijnen voorlopig nog actief blijven, worden ze niet meer ondersteunt en per 1 april 2020 is het definitief over en uit.

Indien u twijfelt of u al over bent naar VoIP, wij doen vrijblijvend een ISDN check en wij hebben diverse interessante acties om over te stappen.
Na een inventarisatie informeren wij u graag over de mogelijkheden, ook als u niet tevreden bent over uw huidige VoIP oplossing. Wij denken graag met u mee.

Interesse in een ISDN check of een adviesgesprek?