Nieuws

Online samenwerken met MS-Teams

De ontwikkeling van Teams heeft binnen Microsoft de hoogste prioriteit en directe gevolgen voor de zakelijke manier van communiceren en samenwerken. In Teams zitten de oplossingen voor o.a. chat, bellen, bestanden delen en notuleren. Met de opvolger van Skype for Business kunt u echter veel meer dan chatten en videobellen, maar gebruiken we meestal maar een fractie van de mogelijkheden. Microsoft Teams is de App waarmee men alle zakelijke communicatie kunt afhandelen.

Wat kan men met Microsoft Teams?

Microsoft Teams is de online chatdienst van Microsoft, geïntegreerd met Office 365. Met Microsoft Teams kunnen medewerkers efficiënter samenwerken, communiceren en eenvoudig bestanden delen.

 • Microsoft Teams brengt alles samen in een gedeelde ‘werkruimte’, waar medewerkers onderling communiceren, efficiënt samenwerken en eenvoudig bestanden kunnen delen.
 • Per team of project kan men meerdere communicatiekanalen en chats aanmaken. Dit biedt een uitstekend alternatief voor bijvoorbeeld overleg via de e-mail.
 • Daarbij is Teams geïntegreerd in Office 365. Dat betekent ‘end-to-end’ beveiliging en beheer en dat u werkt met vertrouwde Office-programma’s.
 • Dus ook bestanden kunnen eenvoudig en snel gedeeld worden met het team, zonder een omweg via bijvoorbeeld e-mail.

Weg met de telefoon

In de Team omgeving zijn daarnaast de huidige telefoonnummer(s) te koppelen en op deze manier kunt u bellen en gebeld worden via Teams. De vaste telefoons worden meegenomen in het verhaal of verdwijnen misschien op termijn. En bovendien zijn andere Apps via een plugin te koppelen aan de omgeving om verschillende taken te verrichten vanuit dezelfde applicatie. Hierdoor is de tijd van continu switchen tussen programma’s is voorbij.

Daarbij heeft NFON het product Nvoice for Microsoft Teams gelanceerd waarmee 2 communicatieplatformen samenkomen in één aanbod: Microsoft Office 365 Teams en Cloudya, het telefoonsysteem uit de Cloud. Voor de eindgebruiker maakt Nvoice voor de MS Teams gebruiker een verbinding met de PSTN-wereld (traditionele telefonie) voor eenvoud, onafhankelijkheid en betrouwbaarheid van de bereikbaarheid.

Mogelijkheden van bellen via Teams?

 • U kunt eenvoudig derden toevoegen aan een gesprek.
 • Bent u online, dan worden oproepen op uw mobiel automatisch doorgeschakeld naar Teams.
 • Offline of onderweg? De oproep wordt doorgezet naar uw mobiele telefoon.
 • In één oogopslag is te zien of de gewenste gesprekspartner aanwezig en bereikbaar is. Dus niet meer: ‘Is uw collega aanwezig?’ ‘Zal ik een terugbelverzoek inplannen?’
 • Is de verbinding matig, dan stelt de app voor het gesprek voort te zetten op de mobiele telefoon.

Voordelen van Microsoft Teams

Microsoft Teams is zowel in een desktop versie als in een mobiele App beschikbaar is en dit betekent dat u altijd beschikt over de nodige informatie kunt beschikken.

 • Alle content, tools, medewerkers en gesprekken zijn in de Teams-omgeving te vinden.
 • Direct toegang tot SharePoint, OneNote en Skype for Business, en ook applicaties als Word, Excel, Trello en PowerPoint
 • Gepersonaliseerde werkomgeving met uw eigen meldingen van derden ontvangen en belangrijke websites in uw eigen dashboard
 • Daarnaast laat Teams het toe om externen toe te voegen aan uw teams om documenten, informatie en gesprekken te delen.