Uncategorized

Creatief in Corona-tijd | Happy Campers

Wij kregen onderstaand bericht op Twitter en dit is wellicht illustrerend voor sommige bedrijven. We waren benieuwd hoe onze klanten omgaan met het Corona virus. Zo is een van onze relaties, Happy Campers, distributeur voor kappersproducten en zoals we allemaal weten is dit een van de branches die momenteel afgesloten is van zijn klantenbestand.

23/03/2020 – Kappers in Nederland gaan dicht. Alle vrouwen in Nederland:
(Met dank aan Roos – @roosabelman)

We belden met Raymond Frölich, directeur van Happy Campers en vonden uit dat zij per direct een nieuwe service hebben uitgerold: “Happy campers home delivery service”. Hiermee worden de kapsalons die gebruik maken van hun producten de mogelijkheid geboden online hun klanten te bedienen. Hoe het werkt het:

Hoe werkt het “Happy Campers Home Delivery”

  • Klant wil hun favoriete haar-product blijven gebruiken
  • Klant geeft bestelling door aan de kapper of salon (via telefoon, whatsapp enz.)
  • Bij de bestelling worden ook de adresgegevens van de klant doorgegeven
  • De kapper of salon stuurt een Tikkie naar de klant
  • Happy Campers verpakt en verstuurd het product rechtstreeks naar de klant

Een maal per dag sturen salons hun bestelling door naar Happy Campers die de producten rechtstreeks aan de gebruikers verstuurd. Als extra geste betaalt Happy Campers ook nog eens de helft van de verzendkosten.

Toch een beetje Happy 😃

Happy Campers hoopt hiermee een een bijdrage te leveren om zijn klanten gewoon weer een beetje HAPPY doordat zijn klanten toch wat omzet kunnen realiseren nu de salon gesloten is. Raymond Frölich: “Mijn oma zei vroeger al tegen mij; ‘na regen komt zonneschijn, jongen!’ Wij maken dit nu samen mee en komen er samen doorheen. Er komt weer zonneschijn! en als Happy Campers willen wij de ‘zonneschijn’ gewoon een handje helpen.”