Cloud dienstenNieuws

Office 365 wordt Microsoft 365

Microsoft 365 wordt de nieuwe naam van Office 365 en dat kan verwarring geven. Maar als gebruiker hoef je niets te doen en de services, apps en functies blijven. De namen van de abonnementen wijzigen na 21 april 2020 en er komt een nieuwe interessante Business variant bij.

Microsoft 365 = Office 365+

Al in 2017 werd Microsoft 365 aangekondigd, dat meerdere producten samenbrengt in één oplossing. Office 365 is de zgn. productiviteitsoplossing waarmee apps en services aangeboden worden om meer te kunnen doen en beter samen te werken. Microsoft 365 heeft dezelfde apps en services als Office 365. En de nieuwe variant biedt extra mogelijkheden om bedrijfsgegevens op verschillende apparaten te beschermen en op afstand te kunnen verwijderen. Je kan Office 365 zien als een startpunt waarmee je op weg bent naar Microsoft 365, waarmee je aan meer geavanceerde beveiligings- en compliance vereisten voldoet.

3x Microsoft 365 Business

Belangrijk is te realiseren dat als gebruikers veelal zowel de Microsoft Apps als Microsoft Services nodig hebben. Hiervoor krijgen wij vaak de vraag naar de verschillen tussen: Microsoft 365 Business Basic (Office Essentials), Microsoft 365 Business Standard (Office Premium) en de nieuwe Microsoft 365 Business Premium. Hieronder even op een rij.

Vergelijking Microsoft 365 Business versies