Nieuws

Tapisco Den Haag weer open

Het is de bedoeling dat de horeca vanaf 1 juni weer de deuren opent. Volgens het protocol van Koninklijke Horeca Nederland mogen gasten vanaf dan naar binnen als ze een reservering hebben. Daarnaast stelt men bij aankomst een aantal controlevragen. En zoals we al gewend zijn wordt klanten extra gevraagd hun handen te wassen of ontsmetten met handgel.

Het restaurant van Marcel van de Kleijn aan de Kneuterdijk 11 in Den Haag neemt zelf de eerste verantwoordelijkheid. Zo begrijpen wij van bedrijfsleider Shayan sharafati dat het personeel gecontroleerd is en de ‘runners’ met handschoenen en mondkapjes lopen. En daarnaast is er voor de gasten een QR code gemaakt waardoor men de menukaart online kan bekijken en geen fysieke menu-kaart nodig is. “En we hopen natuurlijk op mooi weer dat de klanten ook gebruik kunnen maken van het terras”. Aldus Shayan.

Je kan iedere dag van de week aanschuiven bij Tapisco, al wordt gezien de situatie wel bekeken wat het meest optimaal is. Voor de lunch staan authentieke Spaanse en Portugese gerechten klaar. Maar blijven zitten mag ook want na de lunch komen de borrelhappen op tafel. Naast vers gesneden Spaanse hammen, zijn er ook nog cocktails. Daarna Tapas en Petiscos (zie de naam Tapisco) en eEmpenada’s, gamba piri piri, gilda (pinxto uit San Sebastian), kiphaasje, een macaron van inktvis en tonijn en nog meer.

Gezelligheid alom al zal het nu wat minder druk (kunnen) zijn

Binnen kan je vanaf de ‘Chef’s table’ op de verhoogde bank de koks hun werk zien doen. En achter een smeedijzeren hek is een gezellig terrasje aan de voorkant waar de zon de hele dag op schijnt. Wij wensen Shayan, Marcel en medewerkers heel veel succes in de komende periode.