Webhosting

Om een website te maken voor uw bedrijf, een activiteit of project heeft u een domeinnaam en webhosting nodig. Webhosting is het systeem waarop mensen hun websites opslaan.

Zie het als een huis waar spullen staan. Maar i.p.v. kleding en meubels, bewaar je op de webhost bestanden (documenten, video’s, afbeeldingen enz.). Meestal verwijst webhosting naar de dienst om uw website op te slaan in de Cloud en het internet om gebruikers toegang te geven tot de informatie die u wil delen. Hierin zit dan gelijk het serverbeheer, configuratie, onderhoud,
back-up enzovoort.

Een domein is het adres van uw website en voordat u een website kunt gebruiken heeft u dus een domein nodig. Om een domeinnaam te krijgen moet deze geregistreerd worden bij een zgn ‘domeinregistrar’. Het is een unieke reeks tekens die uw website een identiteit geven (een naam zoals mensen en bedrijven), zoals microsoft.com en onfiber.nl.  Dit betekent dat er maar één onfiber.nl in de wereld is. Al een naam al door anderen is geregistreerd (beheerd door ICANN) kunt u deze niet (nogmaals) registreren. In onderstaande tool kunt u de gewenste domeinnaam invullen en krijgt u direct te zien of deze beschikbaar is.

Om het makkelijk te maken; een domeinnaam is als het adres van uw huis en webhosting is de ruimte van uw huis waar u de meubels plaatst. I.p.v. de straatnaam en het postcode wordt een reeks woorden en/of cijfers gebruikt voor de naamgeving van de website. En in plaats van hout en staal gebruiken we een harde schijf SSD en computergeheugen voor het opslaan en verwerken van bestanden en gegevens.

Je domein al geregistreerd?

Dus wat als u uw domein al geregistreerd heeft? Dan zijn er in de basis twee opties:

  • Accepteer het en laat het staan
  • Breng uw domeinnaam over naar OnFiber als u dat wenst:
    • Vraag de Authorisatie / EPP-code van de huidige registrar
    • Stuur een overdrachtsverzoek naar de nieuwe OnFiber

[bestelformulier url=https://onfiber.nl/bestellen/?cart=2]