Storing KPN incl. 112

Een grote landelijke storing bij telecomaanbieder KPN maakt maandag behalve bedrijven en gemeenten ook noodnummer 112 en de politie onbereikbaar. Hulpdiensten, waaronder ook brandweer en ambulance, vragen via sociale media om op andere manieren meldingen te doen. Meldingen konden rechtstreeks bij bureaus of kazernes worden gedaan of via andere openbare gebouwen die zijn aangesloten op het C2000-netwerk. Ook woerden 06-nummers verspreid waarop nog wel gebeld kan worden.

De storing betrof zowel mobiele als vaste nummers. En KPN zelf was ook telefonisch onbereikbaar, waardoor nog onduidelijk is wat er aan de hand was.

Agenten die op dat moment aan het werk waren, zijn door de politie de wijken ingestuurd. Mensen konden hen aanspreken als er nood aan de man is. Via de portofoons kan er dan hulp worden opgeroepen. Regionale eenheden gebruikten sociale media om duidelijk te maken dat ze wel bereikbaar waren via lokale nummers. En andere eenheden van de politie melden dat mensen hulpverzoeken via Twitter, Facebook of de site moesten sturen.

Gevolgen storing KPN

De KPN-storing die er maandag toe leidde dat het alarmnummer 112 niet bereikbaar was, was te wijten aan een storing in de systemen van KPN. Volgens minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) werkten de back-ups van de telecomprovider, die het noodnummer in de lucht hadden moeten houden, alle drie niet.

“De eerste analyses laten zien dat in de back-ups iets niet is goed gegaan”, zei Grapperhaus die dinsdag verantwoording moest afleggen in het Vragenuur. De minister zei dat het nu aan KPN is om te onderzoeken wat er fout is gegaan. Hij voegde eraan toe dat de uitkomsten van dat onderzoek gecontroleerd zullen worden.

KPN storing is grotendeels verholpen en 122 weer volledig bereikbaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.