Plabeka Bokaal Spoorzicht

BIZ Spoorzicht maakt kans op een Plabeka Bokaal. Dat heeft de provincie Noord-Holland afgelopen 5 oktober bekendgemaakt. Het Vennepse bedrijventerrein (BIZ staat hierbij Bedrijven Investerings Zone, een gebied waarbij ondernemers gezamenlijk investeren in zaken als veiligheid en kwaliteit van de omgeving) is één van de drie genomineerden in de categorie Georganiseerd Beheer. Naast BIZ Spoorzicht maken ook BIZ Havengebied IJmuiden in de gemeente Velsen en De Ambacht in de gemeente Oostzaan kans op de prijs.
De Plabeka Bokalen (Platform Bedrijven en Kantoren) zijn een stimuleringsprijs voor kantoren en bedrijventerreinen in de Metropool-regio Amsterdam. Doel van de prijzen is het erkennen van prestaties van de genomineerde kantoren en bedrijventerreinen. Naast de bokaal in de categorie Georganiseerd Bestuur zijn er ook nog bokalen in de categorieën Duurzaamheid en Transformatie.
De jury voor de Plabeko Bokalen bestaat uit gedeputeerde Jaap Bond, Jan Jager, (hoofdredacteur bij Elba Media) en Cees-Jan Pen, lector bij Fontys Hogescholen. De prijswinnaars worden bekendgemaakt tijdens het MRA Congres dat 19 oktober plaatsvindt.

Over de Plabeka Bokaal

In de Metropoolregio Amsterdam (MRA) spannen veel partijen zich in om bestaande werkgebieden een nieuwe impuls en nieuw economisch elan te geven. De thema’s duurzaamheid, duurzaam beheer en transformatie krijgen de laatste jaren veel aandacht. Plabeka zet deze thema’s op het MRA Congres centraal door succesvolle initiatieven te belonen wanneer zij zich hebben weten te onderscheiden. Er worden drie bokalen uitgereikt in de categorieën:

  1. Duurzaamheid: duurzame energie, uitwisseling van reststromen en materialen, duurzame mobiliteit, klimaatadaptatie;
  2. Duurzaam beheer: parkmanagement, BIZ, ondernemersfondsen, VVE, bedrijvenpanels, etc.;
  3. Transformatie: met behoud van bedrijvigheid / economische functie van de werklocatie.

Stimuleringsprijzen

De drie Plabeka Bokalen zijn stimuleringsprijzen voor een bedrijven- of kantorenlocatie, groot of juist klein. Het belangrijkste criterium is dat een werklocatie onderscheidend is door middel van een geslaagde aanpak en/of een slim proces waarmee de werklocatie een voorbeeld is voor andere locaties. Het project of proces moet baanbrekend en vernieuwend zijn. Alle werklocaties in de MRA kunnen in aanmerking komen voor deze prijs.