Bedrijventerrein

OnFiber werkt ook mee aan het ‘verglazen’ van bedrijventerreinen. Hierbij streven wij naar het realiseren van een collectief glasvezelnetwerk dat sterk lokaal is in de opzet. Na een initiële fase van vraagbundeling (het collectief) beleggen we het eigendom van de fysieke infrastructuur bij een financier (bijv. de bedrijfvereniging zelf, een netbeheerder, investeerder, pensioenfonds enz.).

De financier is voor OnFiber een neutrale partij waarvoor wij dan een gebied-dekkende glasvezelnetwerk aanleggen met een lange termijn doel. Het netwerk moet open zijn en de spelregels transparant. Na de realisatie van het netwerk gaat het operationele beheer naar een netbeheerder (biiv. OnFiber) en is het netwerk is toegankelijk voor alle in het dekkingsgebied gevestigde bedrijven en personen.

Diensten op het netwerk

We nodigen dan ook lokale ICT partijen uit om zonder restricties hun diensten aan te bieden op deze netwerken. Voor bedrijventerreinen die ook gebiedsbeveiliging zoeken bieden we een mooi combinatiepakket. Hierbij kan de glasvezel naast internet ook de infrastructuur zijn voor de camera-beveiliging. Als bewoners van het bedrijventerrein krijgt u een snel en veilig netwerk voor diverse Cloud diensten tegen een betaalbaar bedrag.